KÖYÜMÜZÜN VE OKULUMUZUN TARİHİ GELİŞİMİ

YEŞİLKUYU:

Eskiden bu yerleşim yerinde Ermeniler yaşarmış. Şu anki köy halkı Suriye Halep´ten göç ederek gelmiş. Önceki yerleşim yeri Aliefendi köy yolunun 2 km. doğusundaymış. Halk berdan ırmağı kenarına yerleşmiş. Su sıkıntısı nedeniyle şimdiki yerleşim yerine gelmek zorunda kalmışlar. Önceleri yerin 7,5 m. derinliğinde temiz su bulunurmuş. Sonra bu kuyunun kenarlarına yerleşilmeye başlanmış. Eskiden bu kuyuya "Değerli Kuyu" anlamına gelen "Afdal Kuyu" derlermiş. Zamanla "Afdal", "Aptal" gibi söylenmeye başalanınca, köyün adı "YEŞİLKUYU" olarak değiştirilmiş.

Buraya yerleşim olmadan önce bataklık varmış. Köy halkı kendi çabasıyla hendekler kazarak, suları denize akıtmış ve bataklığı kurutmuşlardır.

YEŞİLKUYU İLKOKULU:

Okul, 1961 yılında iki derlik, bir lojman, depo ve tuvalet olarak inşa edilmiştir. okul aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır. Ancak öğrenci azlığı nedeni ile sene sonunda hizmet dışı kalmıştır.

1974 yılında iki derslik ve bir yönetici odasından oluşan yeni bina yapılmıştır. Eğitim öğretim 1983 yılı sonuna kadar devam etmiştir. sonra okul kapanmıştır. Yeşiltepe İlköğretim Okulana Taşımalı olarak gidilmiştir.

2001-2002 eğitim öğretim yılında beş derslikli olarak yeniden eğitim öğretime açılmıştır. 7 öğretmen, 1 yardımcı personel ve 54 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

07-12-2018